• Support
  • Forums
  • Blogs

Status of the Sensor down

omar.romeroomar.romero

New Life Form
Hello,

I Install the Ossim V5.2 but when i look the status of the sensor appears down, this its normal?

image

Share post:

Best Answers

  • Answer ✓
    omar.romero,

    I would not say normal, but it is a known issue. The script which runs this check is not working in current firmware.

    you can confirm that the sensor is up by running the command alienvault-api systems from the server, which will run a live check of the API connection.
    sanonyme
  • Answer ✓
    omar.romero,

    Yes, that is a confirmation that the devices are communicating. Unreachable would indicate that the sensor is not reporting to us, or not connecting over the network.
    sanonyme

Answers

  • kceo,

    I run the comand and the result was "Reachable".

    image

    Its Up?
    sanonyme
  • Can you please share the sensor specifications?
    Also what are the specifications of other hardware components?
    How this application is interfaced with your hardware?
    Please share the firmware also if you can.
  • Can you please share the sensor specifications?
    What are the specifications for other hardware components?
    How your hardware is interfaced with this application?
    Please share your firmware also if you can.
  • I NEED RECOVERING
    NETFLOW TRAFFIC FROM A CISCO ROUTER C3725 - USING GNS3 AND VMWARE 11.0 - NETOWORK
    MONITORING


    Hi i'm from Ecuador and i am in this trouble many days ago.

    I have the same error, in the same OSSIM version 5.2.2 but i have 2 sensors and both
    of them are Status Down (in Deploy/Sensor tab)... That is OK?

    In spite of this, i think i have Netflow Logs, as you can see. I made tests but Sensor Status still is DOWN. Please Help!!


    Scenary

    2 vmware machines (1 kali 2.0 173.30.30.195/24 and 1 Alienvault OSSIM 5.2.2
    192.168.20.100/24)

    1 Cisco Router with 2 fastethernet interfaces Up (f0/0 173.30.30.100/24 to
    connect Kali and f0/1 192.168.20.3/24 to connect Alientvault OSSIM)

    Netflow Remote Collector Port in AllienVault

    AlienVault Setup - 1 Configure Sensor - 6 Enable Netflow Generator / Select Remote Collector Port = 12000

    2 Sensors Status DOWN  X

    Router (173.30.30.100)
    aientvault (192.168.10.100)

  • I NEED RECOVERING NETFLOW TRAFFIC FROM A CISCO
    ROUTER C3725 - USING GNS3 AND VMWARE 11.0 - NETOWORK MONITORING




    Hi i'm from Ecuador and i am in this trouble many days ago.

    I have the same error, in the same version 5.2.2 but i have 2 sensors and both
    of them are down (in Deploy/Sensor tab)



    Scenary

    2 vmware machines (1 kali 2.0 173.30.30.195/24 and 1 Alienvault OSSIM 5.2.2
    192.168.20.100/24)

    1 Cisco Router with 2 fastethernet interfaces Up (f0/0 173.30.30.100/24 to
    connect Kali and f0/1 192.168.20.3/24 to connect Alientvault OSSIM)

     In spite of this, i think i have Netflow Logs,
    as you can see. I made tests but Sensor Status still is DOWN. Please Help!!

     2 Deployment – SENSORS
    State DOWN X

    Router 173.30.30.100  state X

    alienvault 192.168.10.100  state X


  • I NEED RECOVERING NETFLOW TRAFFIC FROM A CISCO ROUTER C3725 - USING GNS3 AND VMWARE 11.0 - NETOWORK MONITORING

    Hi i'm from Ecuador and i am in this trouble many days ago.
    I have the same error, in the same version 5.2.2 but i have 2 sensors and both of them are down (in Deploy/Sensor tab)
    Scenary
    2 vmware machines (1 kali 2.0 173.30.30.195/24 and 1 Alienvault OSSIM 5.2.2 192.168.20.100/24)
    1 Cisco Router with 2 fastethernet interfaces Up (f0/0 173.30.30.100/24 to connect Kali and f0/1 192.168.20.3/24 to connect Alientvault OSSIM)

     In spite of this, i think i have Netflow Logs, as you can see. I made tests but Sensor Status still is DOWN. Please Help!!




  • I NEED RECOVERING NETFLOW TRAFFIC FROM A CISCO ROUTER C3725 - USING GNS3 AND VMWARE 11.0 - NETOWORK MONITORING

    Hi i'm from Ecuador and i am in this trouble many days ago.
    I have the same error, in the same version 5.2.2 but i have 2 sensors and both of them are down (in Deploy/Sensor tab)
    Scenary
    2 vmware machines (1 kali 2.0 173.30.30.195/24 and 1 Alienvault OSSIM 5.2.2 192.168.20.100/24)
    1 Cisco Router with 2 fastethernet interfaces Up (f0/0 173.30.30.100/24 to connect Kali and f0/1 192.168.20.3/24 to connect Alientvault OSSIM)

     In spite of this, i think i have Netflow Logs, as you can see. I made tests but Sensor Status still is DOWN. Please Help!!




  • Hi @omar.romero 
    Does reachable means that it is working ?
Sign In or Register to comment.